Η Κοινότητα

Μετά από πολλές συζητήσεις και συλλογική δουλειά, δημιουργήθηκε η ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’, με στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη της γαστρονομικής κληρονομιάς και του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας. Σκοπός της, να αναδείξει την τοπική γαστρονομία ως ένα από τα κύρια συστατικά της Τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και να αποτελέσει ένα μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαμόρφωση της πολιτισμικής της ταυτότητας. Με άλλα λόγια, να κάνει την περιοχή Βόλος – Πήλιο, γαστρονομικό προορισμό, μέσα από τη Συνεργασία και τις Συνέργειες αφοσιωμένων στην ιδέα τοπικών επιχειρήσεων.

Νονός της ιδέας είναι ο γνωστός συγγραφέας και οραματιστής της διασύνδεσης παραγωγής – γαστρονομίας – τουρισμού Γιώργος Πίττας (‘Ελληνικό πρωινό’, ‘Greek Gastronomy Guide’). Η ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα τόπο ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών, ένα χώρο συλλογικής διεργασίας και δράσεων για το κοινό καλό, έτσι ώστε να δημιουργήσει οφέλη που θα διαχυθούν όχι μόνο στα μέλη της, αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία.

Τα μέλη

Η ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’ είναι ανοιχτή σε συμμετοχή και νέων επιχειρήσεων, που ασπάζονται τις αξίες, τους στόχους και τον συλλογικό τρόπο λειτουργίας της.

Επικοινωνία

Θα χαρούμε πολύ να βρεθούμε συνοδοιπόροι σ’ αυτό το νέο ταξίδι της Ελληνικής Γαστρονομίας.

Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Αγγελική Βογδάνου

Κ.Καρτάλη 62-68, Βόλος
6974325528
[email protected]