Μη κατηγοριοποιημένο

Γεμιστοί Κολοκυθοανθοί με ρύζι και μυρωδικά

Υλικά

  • 20 κολοκυθοανθοί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κολοκύθι πράσινο
  • 1 μελιτζάνα
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 -3 τομάτες τριμμένες
  • Μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαζεύουμε τους κολοκυθοανθούς το πρωί, τους καθαρίζουμε από τους στήμονες και τα κοτσάνια και τους διατηρούμε τον ένα μέσα στον άλλο.

Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τις μισές τομάτες, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Γεμίζουμε τους ανθούς προσεκτικά και τους τοποθετούμε σφικτά δίπλα – δίπλα σε ένα ταψί σκεπαστό. Προσθέτουμε την υπόλοιπη τομάτα, το λάδι, 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στο φούρνο. Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο σε 20΄ περίπου. 

*Μια παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το μισό ρύζι με κιμά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.