Μη κατηγοριοποιημένο

Πιπερόπιτα

Υλικά

Η κλασική καλοκαιρινή πηλιορείτικη πίτα.

  • Ένα πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • έξι πράσινες και έξι κόκκινες πιπεριές μεγαλούτσικες
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • τέσσερα αυγά
  • αλατοπίπερο
  • μια-δυο κουταλιές σούπας τραχανά
  • ελαιόλαδο
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές αφού τις ξεσποριάσουμε σε λωρίδες και τις σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Σε μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα δάχτυλα, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τις σοταρισμένες πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο, λίγο γάλα (δυο-τρεις κουταλιές σούπας) και τον τραχανά. Σε τετράγωνο ταψί απλώνουμε ένα φύλλο ώστε οι άκρες του να κρέμονται έξω από τα χείλη του ταψιού και το αλείφουμε με λάδι. Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα λαδώνοντας καλά και φροντίζοντας κάθε φορά οι άκρες τους να κρέμονται από τα χείλη του ταψιού στην αντίθετη πλευρά από το προηγούμενο σχηματίζοντας έναν φάκελο. Γεμίζουμε το ταψί με το μείγμα. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν πάνω από το μείγμα, λαδώνοντας καλά κάθε στρώση με το πινελάκι. Προσθέτουμε από πάνω δύο φύλλα, ώστε να καλύπτουν όλο το μείγμα ,κόβοντας όσο φύλλο περισσεύει έξω από το ταψί. Λαδώνουμε την τελευταία στρώση με λάδι και λίγες σταγόνες γάλα. Χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε πενήντα λεπτά στους 180°,έωςότου ροδίσει και γίνει τραγανιστό το φύλλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.