ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ

Ακρογιάλι

Συμμετέχω στη γαστρονομική κοινότητα Πηλίου απλά γιατί η γαστρονομία είναι ένα παγκόσμιο trend των τελευταίων χρόνων. Στην Ελλάδα λίγες περιοχές παρουσιάζουν ολοκληρωμένα και οργανωμένα τη γαστρονομική κουλτούρα τους ή κάνουν γαστρονομικό branding. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να κάνει κάθε τόπος της χώρας μας ξεχωριστά για να τονίσει τις ιδιαιτερότητες του και να προβάλει μια δυνατή γαστρονομική αλλά και πολιτιστική ταυτότητα. Υπάρχουν οι υποδομές και το Πήλιο είναι ένας τόπος με πολύ πλούσια παράδοση, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε γιατί είναι αυτή που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Είναι σίγουρο πως όταν ένας τόπος προβάλλεται συνολικά και εμπεριστατωμένα, ο τουρισμός ακολουθεί. Τα εστιατόρια καλό είναι να επαναφέρουν τοπικές συνταγές τις οποίες θα μπορούσαν να παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο και, φυσικά, να χρησιμοποιούν και να προωθούν τοπικά προϊόντα όπως τα ψάρια, το κρέας, τα τυριά, τα λαχανικά, τα φρούτα και το κρασί.

Gallery