Μη κατηγοριοποιημένο

Τσιτσίραβλα τουρσί

Υλικά

Tα τσιτσίραβλα είναι τα νεαρά βλαστάρια, ενός είδους άγριας αυτοφυούς φιστικιάς της οικογένειας των σχίνων (επιστ. ονομασία Πιστακίαη Τερέβινθος – Pistacia Terebinthus). Κάθε Απρίλιο οι Πηλιορείτες μαζεύουν τα βλαστάρια της. Σκοπός η παρασκευή με άλμη ενός ονομαστού μεζέ, που ταιριάζει εντυπωσιακά με το τσίπουρο.

  • Τσιτσίραβλα
  • αλάτι
  • ξίδι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαζεύουμε τα τσιτσίραβλα και καθαρίζουμε τα βλαστάρια από τα μεγάλα κάτω φύλλα. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τα βράζουμε δέκα λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε δώδεκα ώρες σε άλμη. Τα ξαναστραγγίζουμε και τα βάζουμε έξι ώρες σε ξίδι. Κάνουμε το τελικό στράγγισμα και τα τοποθετούμε σε γυάλινα βαζάκια. Προσθέτουμε ελαιόλαδο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε φετούλες σκόρδου. Μετά από δεκαπέντε ημέρες είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.