Μη κατηγοριοποιημένο

Άγρια χόρτα τσιγαριστά με αυγά μάτια

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 500gr άγρια χόρτα του βουνού
  • καυκαλήθρες
  • μυρώνια
  • τοματοκορφάδες
  • κολοκυθολούλουδα
  • σπανάκι
  • πράσα
  • σέσκουλα
  • κολοκυθάκι πράσινο
  • πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • κρεμμύδια (2 ξερά & 4 φρέσκα)
  • ¼ Άνηθο, ¼ μαϊντανό, λίγα φύλλα δυόσμου και ½ ματσάκι μάραθο όλα ψιλοκομμένα
  • 1-2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1-2 κούπες ελαιόλαδο
  • 1 πιπεράκι καυτερό

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, τη τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, μια κούπα νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Αφού βράσουν τα χόρτα και είναι σχεδόν έτοιμα, σπάζουμε τα αυγά σε μάτια πάνω από τα χόρτα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 4’ περίπου μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
*Αν είναι καλοκαίρι προσθέτουμε στο φαγητό μας και 2-3 κορόμηλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.