Μη κατηγοριοποιημένο

Ριγανοκεφτέδες

Υλικά

Το Πήλιο φημίζεται για την ευωδιαστή του άγρια ρίγανη, που φυτρώνει σχεδόν παντού. Οι παλιοί Πηλιορείτες τη χρησιμοποιούσαν στην τρυφερή φάση της ανάπτυξής της για να φτιάχνουν τους περίφημους «ριγανοκεφτέδες»!

  • Ένα ματσάκι φρέσκια ρίγανη
  • τέσσερις μέτριες πατάτες βρασμένες
  • ένα αυγό
  • τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Εκτέλεση Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Μαδάμε τα φυλλαράκια της ρίγανης και τα ψιλοκόβουμε. Αναμειγνύουμε σε ένα σκεύος με τις πατάτες και το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύοντας ομογενοποιούμε το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Όταν έρθει η ώρα να τηγανίσουμε, παίρνουμε μείγμα με ένα κουτάλι, το πλάθουμε, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε πατατοκεφτεδάκια με διάφορα υλικά, αντικαθιστώντας τη ρίγανη με μάραθο, δυόσμο, κόλιαντρο, κ.λπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.